אנשים שלא התנסו מעולם בהתמכרות למין עשויים לסבור בטעות שמדובר בפעילות מהנה. אולם כידוע לכל אלו שסבלו או שסובלים מהתמכרות זו, אין כל קשר בין מיניות בריאה ומיטיבה לבין התמכרות למין. כמו כל התמכרות, גם התמכרות זו אינה גורמת להנאה אלא רק לסבל ולמצוקה רגשית קשה לסובלים ממנה.
לכן, באופן שאינו שונה לחלוטין מכל תהליך גמילה מסמים הדרך להשתחרר מהתלות בהתנהגות הכפייתית עוברת דרך מודעות לבעיה, הכרה בכך שאנו זקוקים לעזרה, ונכונות לקבל אותה ולהתחיל בתהליך הלא קל אך המתגמל כל כך, שבסופו נקבל את חיינו בחזרה.
השלבים השונים של גמילה ממין
כמו כל תהליך גמילה מהתמכרויות גם טיפול בהתמכרות למין יכלול שלושה שלבים עיקריים:
- שלב הגמילה – השלב הראשון הוא הגמילה עצמה, כלומר, הימנעות מהפעילות המינית הכפייתית הגורמת לנו סבל ומועקה קשים, ומציאת דרכים אלטרנטיביות ובריאות יותר עבורנו להתמודד עם המצוקה הרגשית שהביאה אותנו לחפש מפלט בהתמכרות.
- שלב ההתאוששות – בשלב זה, שצפוי להיות ממושך יותר, נתאושש מההתמכרות ונתחיל לאסוף את חיינו מחדש, רגשית, חברתית, תעסוקתית ועוד.
- שלב השיקום – בשלב זה, שעשוי לארוך מספר חודשים נוספים, נבנה מחדש את תחומי חיינו השונים באופן הדרגתי. חשוב שגם שלב זה ייעשה בליווי ותמיכה של אשת או איש מקצוע.
אתם לא צריכים לעבור את זה לבד
כמו בכל טיפול בהתמכרויות, גם גמילה ממין היא משהו שחשוב שתעברו במסגרת מעגל תומך, מכיל ומיטיב הקשוב לכם ושילווה אתכם במסע לאורך כל הדרך. מעגל זה יכול להיות מורכב מבני משפחה, חברים קרובים, אנשי מקצוע וקבוצות תמיכה, ורצוי שמשילוב ביניהם.
חשוב שנזכור שעד כמה שהחוויה קשה עבורנו, ושפעמים רבות תחושות של בדידות וריקנות הובילו אותנו לפתח את ההתמכרות למין מלכתחילה, אנחנו לא צריכים לעבור את זה לבד. רבים אחרים מתמודדים עם אותם קשיים בדיוק ויוכלו לתמוך בנו ולקבל מאיתנו תמיכה אם נרשה להם.
יתרה מזאת, הנכונות שלנו להכיר בכך שאנו זקוקים לתמיכה והיכולת שלנו לקבל אותה, הן נדבכים חיוניים במסע שלנו בדרך להחלמה.
יש לך שאלה?
השאירו את מספר הטלפון הנייד שלכם ונחזור אליכם לתיאום פגישה.